top of page

FAQs

Preguntes i Respostes més Freqüents

Aquestes son algunes preguntes freqüents que acostumo a rebre. Si hi ha alguna cosa més que t'agradaria saber, no dubtis en contactar-me aquí per obtenir més informació; faré tot el possible per facilitar-te tota la informació que necessitis.

Per què anar al psicòleg?

No sempre cal patir una patologia psíquica per anar al psicòleg, podem veure l’espai terapèutic com un lloc de creixement personal, on poder donar respostes a aquelles preguntes que no aconseguim respondre sols. Jo veig la teràpia com un treball en equip, on el client és l’expert en la seva vida i amb el que sent i jo, l’experta en psicoteràpia, aportant les eines, tècniques i camins a seguir que poden ajudar a qui vol fer un pas endavant. Ningú no sap més de la seva situació personal que el client.

Psicòleg o psiquiatra?

Un psiquiatre és un metge especialitzat en salut mental i pot receptar medicaments. Alguns psiquiatres també realitzen teràpia, però en general, tracten les psicopatologies amb medicació. Si considero que qui ve a veure’m necessita l’ajuda d’un psiquiatra perquè li cal prendre medicació, jo mateixa el puc derivar.

Quan dura una teràpia?

La durada d’un procés terapèutic depèn molt de la demanda del client. Normalment calen un mínim de 5 sessions per veure què passa i què podem fer. Si es detecta amb facilitat què passa i el client es troba en un bon moment per propiciar el canvi, amb unes 10/15 sessions podem millorar molt, però sempre dependrà tant de la capacitat de canvi del client, com de la meva capacitat per traçar un bon pla de millora ajustat a les seves possibilitats.

Què vol dir ser psicòloga constructivista i integradora?

Ser psicoterapeuta constructivista vol dir seguir el corrent anomenat Constructivisme. Entendre la pràctica psicoterapèutica sota aquest marc, fa que la narrativa del client sigui d’on extrauré la informació que m’ajudarà a dibuixar el camí a seguir pel canvi, i aquesta narrativa ve conformada per la seva història de vida. Ens centrarem en les construccions que ha anat fent durant la seva vida, en com ha anat entenent el context en què ha viscut, constituint la seva xarxa de constructes personals tal com diu la Teoria de Constructes Personals (TCP) de Kelly (1995/1991; 2001). Es diu “personals” perquè cadascú de nosaltres ha viscut una vida, l’han educat uns pares, ha fet uns viatges, ha mantingut unes relacions, de manera que els seus constructes esdevenen el resultat d’aquestes vivències. Esbrinar, classificar i definir aquests constructes (mitjançant una eina que fem servir anomenada Graella de Constructes) ens ajudarà a entendre què no funciona bé o quins dilemes tenim alhora de fer el pas cap el canvi.

Com treballo?

Hi ha uns primers passos que faig sempre per conèixer de prop la història del client, que són: entrevista de recull de dades, genograma i graella de constructes. A partir d’aquí, ja dibuixem, el client/pacient i jo el camí cap al canvi.

Quan psicoteràpia i quan coaching?

La clau per saber si necessitem una cosa o l’altra és valorar en quin estat emocional ens trobem. El coaching s’ha de fer en un estat on no hi hagi patiment emocional. Si en tens dubtes, escriu-me  aquí. i en parlem, és la millor manera de valorar en quin estat estàs i quina és la millor opció per a tu.

bottom of page